Důvodem uzavírky u vratimovského vlakového nádraží, silnice č. II/477 (ulice Buničitá), jsou opravy železničního přejezdu, které si vyžádaly nejen objízdné trasy, ale i změny organizace MHD. Uzavírka je naplánovaná do soboty 1. května 2021 do 19 hodin. 

Oprava železničního přejezdu na ulici Buničitá, 23. dubna 2021 ve VratimověOprava železničního přejezdu na ulici Buničitá, 23. dubna 2021 ve VratimověZdroj: Deník/Lukáš Kaboň

Objízdná trasa je vedena z Frýdecké na Rudnou, dále směrem na Havířov a po silnici III/4703 (ul. Šenovská), silnici II/478 (ul. Datyňská, Vratimovská), dále přes Horní Datyně do Vratimova a zpět - VÍCE ZDE.

Podle právníka ostravské Imex Group, která měla pronajaté muniční sklady ve Vrběticích, mohly být oběti mrtvé už před výbuchem.
Právník ostravské Imex Group k Vrběticím: Oběti mohly být mrtvé už před výbuchem

Další kolaps zažívá Místecká, kde se pokračuje v opravách povrchu silnice I/56, které byly přerušeny v polovině prosince. Omezení provozu by podle informací Moravskoslezského kraje mělo trvat do 9. května 2021 – VÍCE ZDE.

A už další měsíc, v květnu 2021, Ostravu čekají další omezení. Uzavřeny budou například úseky ulic Denisova, Kostelní, Mongolská a Sjízdná – podrobný přehled uzavírek v Ostravě najdete zde.

K těm nejzásadnějším omezením v Ostravě pak bude patřit uzavření mostu přes řeku Odru u Outlet Areny Moravia, které potrvá konce roku - VÍCE ZDE.

Ve Frýdku-Místku pokračovala 13. dubna 2021 výstavba obchvatu (I. etapa).
Práce ve Frýdku-Místku pokračují. Obchvat se otevře už příští rok!

Ostrava ale není jediné město v Moravskoslezském kraji, které se potýká s kolonami. Například ve Frýdku-Místku pokračuje výstavba obchvatu, která sebou také přináší značné komplikace - VÍCE ZDE.

Stavba obchvatu Frýdku-Místku:

Ve fotogalerii níže se můžete podívat, jak začátkem dubna vypadala oprava výtluků na D56 ve Frýdku-Místku. Ředitelství silnic a dálnic tehdy na dva dny, druhý dubnový víkend, uzavřelo tři kilometry dálnice D56 - VÍCE ZDE.

Přehled dalších plánovaných oprav a silničních staveb na hlavních tazích v Moravskoslezském kraji najdete zde.