Tato atrakce podobně jako třeba zoologické zahrady dostala povolení otevřít a v sobotu přivítá první letošní návštěvníky. Vyjma DinoParku v Liberci.

První den v ostravské zoologické zahradě v Michálkovicích po rozvolnění vládních opatření proti čínské nákaze je docela rušný.
Překvapení? Do ostravské zoo v pondělí vyrazily davy lidí

„Jsme samozřejmě rádi, že můžeme otevřít. I když jsou předepsána omezení kapacity, mohu návštěvníky ujistit, že se nemusí obývat, že by na ně pro velký nával nedostalo,“ říká výkonný ředitel DinoParku Europe Milan Choulík.

Dodal, že do areál je dostatečně velký. „Regulaci počtu návštěvníku v areálu budou mít na starost naši koordinátoři. I když víc než tři tisíce lidí v jeden okamžik nevpustíme, ale takového čísla asi nedosáhneme, takže si nemyslím, že bychom někoho z kapacitních důvodů nemohli vpustit,“ dodal.

Choulík také připomněl, že v provozu budou všechny atrakce, jako třeba DinoExpress. Zavřené musí zůstat 3D Kino. Novinky se zatím připravují. „Dělali jsme na nich celou zimu, představíme je v průběhu června,“ dodal Milan Choulík.

V Orlové-Městě otevřeli naučnou stezku Zapomenutá Orlová, která přibližuje kromě stávajících i místa a objekty, které už nestojí. V minulosti padly za oběť těžbě uhlí.  Duben 2021.
Zapomenutá Orlová. Pojďte se podívat na místa, která padla za oběť těžbě uhlí

Otevřeny budou také stánky s občerstvením, a to formou výdejního okénka. Jen si lidé nebudou moci kvůli známý opatřením sednout. Ceny vstupného zůstávají stejné, otevírací hodiny také.

Všechny informace najdou návštěvníci na webu a faceoboku DinoParku. Zatím budou pobočky otevřeny jen o víkendem po celý týden pak od poloviny května