"Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut před sedmou hodinou ranní. Na místo byla v první fázi vyslána profesionální jednotka ze stanice v Bílovci," uvedl k zásahu mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Zdroj: Youtube

Výpadek elektrické energie způsobila technická závada. "Podobnou se podařilo opravit již včera, dnes se však výpadek opakoval," dodal Kozák s tím, že ve vepříně bylo 4000 prasat.

"Elektřina je v objektu využívána pro dodávku krmiva, vody i pro ohřev, především v prostorech pro selata. Majitel již ve spolupráci se soukromou firmou intenzivně pracoval na opravě závady, bylo však potřeba překlenout dobu do jejího odstranění," popsal dále mluvčí.

Nemocné dítě - Ilustrační foto
Epidemie chřipky dál trápí Moravskoslezský kraj, přibývá nemocných dětí

Velitel zásahu k události povolal kontejnerovou elektrocentrálu ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu s technickým automobilem a také místní dobrovolnou jednotku z Kujav.

Krátce po desáté hodině dopoledne byla hasičská elektrocentrála o provozním výkonu až 230 kVA  plně připojena k objektu a spuštěna. Elektrickou energii pro vepřín dodávala zhruba tři hodiny, závadu na přívodu elektřiny se podařilo odstranit krátce po třinácté hodině.