Například během soboty přibylo 94 nakažených, přičemž 41 z nich jsou ženy ve věku do 30 let. „Dochází k tomu, že už to nejsou jen horníci, ale i další lidé. Z tohoto pohledu se situace určitě zhoršuje,“ řekl o víkendu hejtman pro Českou televizi.

Testování na koronavirus v OKD.
Na Karvinsku stále přibývá nakažených. Vojtěch: Karanténa není na místě

Přesto se zatím o uvržení Karviné do karantény nejedná. Na druhé straně to ale politické špičky nevyloučily v případě, kdy by se situace dále zhoršovala. „To by ale museli rozhodnout epidemiologové, oni musí posoudit, jak riziková je situace. Takové rozhodnutí je plně v kompetenci krajské hygienické stanice,“ uvedl hejtman s tím, že čísla jej lehce znepokojují.

Informační cedule na břehu Ostravice, 3. července 2020 v Ostravě.
Ostravské dvanáctero aneb Co smíte a nesmíte u Ostravice

Znovu také apeloval na lidi, aby i tam, kde to není vyžadováno, nosili roušky, a jako postřeh zmínil například koupaliště plná lidí bez zakrytých úst a nosů. Ministr zahraničí Tomáš Petříček v Ranním interview Radiožurnálu současně připustil, že při eliminaci ohniska koronaviru v Karviné měli všichni zúčastnění jednat rychleji.

Třetí ročník pyžamová jízda Ostravou, 3. července 2020 v Ostravě.
PODÍVEJTE SE: Lidé v pyžamech vyjeli na kolech do ulic Ostravy!

„Je možné, že jsme tady měli reagovat rychleji. Pokud jsme věděli, že se jedná o velmi lokalizovaný problém, měli jsme ho držet pod kontrolou a zabránit šíření,“ uvedl Petříček. Podle posledních údajů je momentálně v Moravskoslezském kraji 3110 případů nákazy koronavirem.