Podle mluvčí krajského úřadu Šárky Vlčkové bylo do soutěže zasláno třiaosmdesát receptů. „Všechny jsou

dostupné na webových stránkách Moravskoslezského kraje www.msregion.cz. Ty nejlepší, které ocení odborníci na gastronomii, budou novinářům představeny 13. srpna, široké veřejnosti pak na gastrofestivalu na Hukvaldech v neděli 2. září," upřesnila Vlčková.

Dodala, že v kategorii o nejlepší regionální potravinářský výrobek byly přihlášeny čtyři produkty. „Největší podporu veřejnosti získaly Štramberské uši od Hezounů. V kategorii o nejlepší restauraci bylo přihlášeno pět subjektů. Za nejlepší restauraci zvolila veřejnost Hotel a Restaurant Jaškovská krčma. O přízeň se v kategorii o nejlepší regionální pivo utkala čtyři regionální piva. Na první místo je navrženo Krmelínské pivo 12° z minipivovaru Krmelín," vyjmenovala Vlčková s tím, že tří nových kategorií soutěže se letos zúčastnilo poměrně málo soutěžících.

„Nebylo by korektní vyhlašovat vítěze. Ti nejlepší z jednotlivých kategorií však získají čestné uznání projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko," vysvětlila Vlčková.