Skupina NWR je nyní v likvidaci, jeho správce nicméně hrozí Česku arbitráží. Dopisem se obrátil na prezidenta Miloše Zemana, premiéra Andreje Babiše a několik dalších ministerstev.

"Jednalo se o faktické znárodnění těžebního byznysu společnosti NWR," píše v dopise, který mají HN k dispozici, Charlie Lightfoot, partner právnické firmy Jenner & Block, jež figuruje jako likvidátor NWR. Postup ministerstva financí, které s plánem přišlo a na "nové" OKD dohlíží, prý akcionáře NWR poškodil o stovky milionů eur.

V dopisu dále stojí, že pokud nedojde k dohodě do tří měsíců, zahájí britský likvidátor arbitráž u Mezinárodního centra pro řešení investičních sporů (ICSID) při Světové bance.

Obdržení dopisu HN potvrdil náměstek ministryně financí Ondřej Landa, pod kterého spadá jak řízení společnosti Prisko, tak případné soudní spory. "Jedná se svým způsobem o předžalobní výzvu. My si ale za svým postupem stojíme. Pokud se nedohodneme, jako vždy vybereme právní firmu a jsme připraveni se bránit," řekl.

Terezka bojuje s nemocí motýlích křídel, pomáhají i Dobří andělé z Karvinska.
Školačku bolí i držení tužky, pomáhají jí ale Dobří andělé
Důl ČSM ve Stonavě na Karvinsku
Havíři z Dolu ČSM informují o dalším důlním požáru, tentokrát v lokalitě JIH