"Tito zaměstnanci byli ihned posláni do karantény spolu s dalšími 112 pohraničními pendlery, kteří dojíždějí z blízkého okolí," uvedla společnost v tiskové zprávě. Jedná se o dojíždějící, kteří cestují každý den přes hranice v autobusech přepravujících 25 osob. Z tohoto důvodu je aktuálně v karanténě celkem 120 lidí.

Firma ve Vratimově zaměstnává celkem 1 200 lidí.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Moravskoslezská ODS vyzvala ministra Vojtěcha k rezignaci. Ten neodstoupí

„Jednali jsme okamžitě a odeslali do karantény jak pozitivně testované pracovníky, tak i osoby s nimiž byli v kontaktu. Prvotním cílem všech opatření je ochrana zdraví našich zaměstnanců a zabránění šíření korona viru. V pozici jednoho z významných zaměstnavatelů Moravskoslezského kraje jsme si vědomi naší společenské odpovědnosti," říká Martin Svozil, generální ředitel společnosti KES.

„Naším prvořadým cílem je udržovat provoz, abychom mohli včas plnit závazky vůči našim zákazníkům a zajistili dostatek výrobních kapacit. Zároveň je pro nás ale také důležité zdraví i bezpečnost našich zaměstnanců,“ říká Martin Svozil.

Hudební festival Colours of Ostrava 2019 v Dolní oblasti Vítkovice, 17. července 2019 v Ostravě. Na snímku Yemi, Zlata Holušová a Tomáš Macura.
NeFestival skončil! Jsem zvědavá, kdo to zaplatí, řekla šéfka Colours Holušová