HOKEJ

Policisté se stále častěji potýkají s diváckým násilím na sportovních zápasech. Vrásky jim však nedělá nejvyšší fotbalová liga, jak tomu bylo v minulosti. Vyjma jarní utkání Opava Baník, které se dále vyšetřuje, panoval relativní klid.

Policisté ale musejí řešit incidenty v nižších hokejových soutěžích, do kterých se někdy zapojují i fanoušci Baníku Ostrava. A zdá se, že tento trend bude pokračovat i letos. Potvrzují to výtržnosti, které se staly minulou sobotu během zápasu mezi Havířovem a Prostějovem.

Na začátku třetí třetiny se někteří příznivci domácího mužstva a FC Baník Ostrava pokoušeli vniknout do odděleného sektoru fanoušků hostí a vyvolat potyčky. Na stadionu jim v tom zabránili policisté, ke konfliktům ale došlo později venku. Násilníci napadli i policisty.

Ilustrační foto.
Sparta, Sparta, zakřičel mladík v Ostravě. Probral se až v nemocnici
Ilustrační foto.
Policie v Ostravě hledá experty na kyberkriminalitu

OTEC A SYN

Policisté také informovali o loňském nezvyklém majetkovém zločinu.

Hlavními aktéry byli syn a otec, kteří se v Ostravě pokusili vybrat deset milionů korun z účtu obchodní korporace sídlící v Praze. Nepodařilo se jim to díky pozornosti pracovnice peněžního ústavu. Vše zorganizoval dvaapadesátiletý muž, který přesvědčil svého vážně nemocného otce (70 let), aby šel s falešnými doklady do banky v Ostravě a vydával se za jednatele firmy.

Úřednice za přepážkou ale pojala podezření, že něco není v pořádku, a zavolala na kontaktní telefonní číslo. Ozval si jí pravý jednatel. Přivolaná policie seniora na místě zadržela, syn uprchl na Slovensko, kde byl následně zatčen.

Hlavní postavou je Peter Š., který byl v minulosti za přepadení kurýrního vozu odsouzen k jedenácti rokům vězení.
Otec se synem měli plánovat přepadení vozu s penězi

POKLES

Moravskoslezští policisté vloni evidovali 24 781 trestných činů, což je nejméně od roku 1990. Oproti roku 2016 to představuje pokles o 6,6 procenta. Vyřešit se podařilo přes padesát procent případů. Snížení zločinnosti bylo kromě Karvinska zaznamenáno ve všech regionech kraje.

Více než polovina činů spadá do kategorie majetkových deliktů, kterým co do počtu vévodí vloupání do zaparkovaných vozů.

Nejzávažnějších zločinů vražd a pokusů o ně bylo vloni v Moravskoslezském kraji šestnáct. U všech je známo jméno pachatele.

V tomto domě se v noci ze středy 13. na čtvrtek 14. září odehrála tragédie. Seniorka zabila ve svém domě nevítaného hosta.
Vyšetřování zabití nevítaného hosta skončilo. V Nové Vsi šlo o nutnou obranu
Ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.
Policie bude pokračovat v pátrání po vrahovi 20 let staré vraždy Lucie z Dubiny