V červenci Miroslav Krobot pozval výletníky na Rešovské vodopády, v srpnu je na programu Rejvíz. Registrace účastníků je v sobotu 25. srpna od 8 od 10 hodin na začátku naučné stezky k Velkému mechovému jezírku. Trasa dlouhá necelých pět kilometrů nemá žádné převýšení, takže na výlet mohou vyrazit maminky s kočárky i senioři o holi.

Miroslav Krobot - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Jiří Kopáč

„Za mnou je obec Rejvíz, a přede mnou rašeliniště Rejvíz. Trasu si se mnou projde pivovarník Vladimír Zíka, amatérský sportovec a herec. Vydáme se k Velkému mechovému jezírku na Rejvízu, což je oblíbené výletní místo nejen místních, ale lidí ze širokého okolí,“ uvedl ve videopozvánce Miroslav Krobot s tím, že Rejvíz je vhodné startovní místo do různých míst Jeseníků.

Cesta k největšímu rašeliništi o rozloze 40 hektarů vede přes nejrozsáhlejší lesní porost v Jeseníkách, takže na naučné stezce jistě potkáte spoustu vzácných rostlin i zvířat.

Na startu čekají všechny účastníky pochodu drobné dárky a také turistický pas s mapou. U samotného jezírka si do pasu mohou otisknout pamětní razítko pochodu. Podle statistik je naučná stezka k mechovému jezírku druhé nejnavštěvovanější místo v Jeseníkách. Je otevřená každý den od 8 do 18 hodin.

Valštejn
Valštejn slaví na loukách Kraví hory