Případ nakonec řešili ostravští strážníci, které přivolali svědci. "Hlídka vyjela do Ostravy-Zábřehu, kde se měl poblíže jednoho z obytných domů na veřejném prostranství uspokojovat obnažený muž," upřesnil mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Policejní kontrola mezi okresy Ostrava a Frýdek-Místek na ulici Místecká, 2. března 2021 v Ostravě.
Policie bude o víkendu v kraji "všude", zaměří se i na turisty v Beskydech

Stalo se to v neděli 21. února odpoledne. Po příjezdu hlídky na místo a jeho propátrání strážníci zanedlouho spatřili v křoví schovávajícího se muže. Strážníci rovněž zjistili, že má kalhoty staženy na „půl žerdi“. "Muž schovávající se v křoví si zřejmě neuvědomil, že vzhledem k ročnímu období a absenci listí je na něj velmi dobře vidět," pokračuje mluvčí strážníků. 

Později zjištěný 38letý muž se na výzvu hlídky oblékl a následně prokázal strážníkům i svou totožnost.

Tereza z ostravského sídliště Poruba je „proslavená“ docela dramatickým zatčením.
Nevěřící Tereza obrátila Ostravu i sociální sítě vzhůru nohama

"Na dotaz strážníků, co v křoví dělal, hlídce sdělil, že v křoví rozhodně nemasturboval. Důvodem jeho stažených kalhot a setrvání v křoví měla být jenom velká potřeba. Ta jej přepadla velmi náhle. Protože však měl zácpu, tak potřebu nestihnul ani v křoví vykonat," řekl dále mluvčí strážníků. 

"Díky svědkům mu jeho nedůvěryhodné vysvětlení nebylo nic platné. Pro podezření ze spáchání trestného činu byl následně předán Policii České republiky," dodal mluvčí.