Zvyšuje se zájem o české lázně

Výstava Dovolená a region je nejvýznamnější událost podporující oblast cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji. Letošní 15. ročník představí širokou nabídku služeb cestovních kanceláří, agentur a hotelových komplexů v zahraničí a zároveň nabídku služeb domácích turistických destinací, festivalů, historických a kulturních památek nejen z Moravy, ale i z celé České republiky. Vzhledem k narůstajícímu zájmu veřejnosti o lázeňské a wellness pobyty bude letošní novinkou výstava Lázeňství 2012. Na výstavě se bude prezentovat dvanáct nejznámějších českých a slovenských lázní.

V rámci doprovodného programu si budou moci návštěvníci prohlédnout výstavu fotografií Jana Lišky a Miroslava Dohnala s názvem Hotelbusem divokou Afrikou a sledovat poutavé cestovatelské promítaní o Peru, Maroku, Venezuele nebo Islandu. Dále se mohou zúčastnit přednášky Překládání egyptských hieroglyfů aneb Jak se psalo v dobách faraonů. V sobotu vystoupí hudební skupina CK Šraml s vojákem Švejkem z Plzně a tajemná postava průvodce z minulosti Slezskoostravského hradu Xaver Yáchym Zahozenec.

Celkem se na letošním ročníku výstavy představí 83 vystavovatelů.

Nevěsta 2012 a Vše pro muže

Když načerpáte inspiraci na výlet, víkend nebo dovolenou, můžete se podívat na módní přehlídky svatební a společenské módy, účesové show, ukázky svatebního líčení nebo vázaní kytic a to na svatební výstavě Nevěsta 2012.

A na co se návštěvníci mohou těšit? Především na aktuální kolekce svatební a společenské módy, snubní prsteny, ukázky vázání svatebních kytic, svatebního líčení a účesů, stylově prostřené tabule se svatebními dorty, koláčky a mnoho dalšího. Na jednom místě tak získáte přehled v současných moderních trendech.

V rámci doprovodného programu vystoupí vítězka Talentmanie Patrícia Janečková. Během každého dne výstavy bude probíhat například také proměna návštěvnice v nevěstu. Na této prodejní výstavě se představí 57 vystavovatelů.

Zkrátka na výstavě Nevěsta 2012 nepřijdou ani muži. Novinkou letošního ročníku je totiž sekce nazvaná Vše pro muže. Jde o prostor pro pány, kteří se budou moci pobavit v mobilním kasinu ve stylu Jamese Bonda, sledováním televize nebo navštívit expozici Harley-Davidson.

OTEVÍRACÍ DOBA (platí pro obě výstavy):

2. a 3. března 2012

10 až 18 hodin

4. března 2012

10 až 16 hodin

VSTUPNÉ:

Dospělí: 70 korun

Důchodci, děti, studenti, ZTP: 50 korun