O vyšetřování v kolonii Šídlovec Deník informoval už včera zde.

Podle aktuálních informací, které policie zveřejnila na svém twitterovém účtu, žena připravila o život svého přítele.

„Obviněná měla opakovaně bodnout svého přítele, který po jejím útoku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ženě hrozí trest odnětí svobody až do výše dvaceti let,“ sdělila policie. Je podán návrh na uvalení vazby, o níž bude rozhodovat Okresní soud v Ostravě.

Včera (v neděli 14. prosince) Karolína Bělunková z moravskoslezské policie na dotaz Deníku uvedla, že bližší okolnosti k případu zatím nelze uvést. „Probíhají procesní úkony spojené se zadokumentováním trestného činu,“ uvedla dále Bělunková.  

V neděli na místě činu

K činu mělo dojít v okolí ulic Příborská a Viktora Huga. Kolem postávali lidé a probírali, co se stalo. Někteří hovořili o vraždě, další se spíše vyptávali.

Den druhý po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO), 11. prosince 2019 v Ostravě.
Vlna solidarity: Obětem střelby v Ostravě už lidé zaslali více než 2,5 milionu

V době, kdy byl redaktor Deníku v místě události, však policisté odváděli do auta ženu středních let. „Ta paní bydlí úplně nahoře. Co se stalo, asi zatím můžeme jen domýšlet. Podle toho, že jsou tu policejní specialisté v těch bílých oděvech, co odebírají ty biologické stopy, to vypadá, že asi došlo k nejhoršímu,“ komentovala situaci jedna z přihlížejících žen.

V nedaleké restauraci Beskyd nikdo nic konkrétního k případu sdělovat nechtěl. „Nevím nic, akorát tu byli policisté a ptali se, jestli jsme neviděli chlapy v montérkách,“ řekl jeden z dotazovaných.

Utkání 20. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Sparta Praha, 14. prosince 2019 v Ostravě. Na snímku choreo fanoušků FC Baník Ostrava.
Fotbaloví fanoušci Baníku před zápasem se Spartou vybrali přes 330 tisíc!

Nejhorší předpoklady se nakonec potvrdily. Podle oficiálního "tweetu" Policie ČR došlo k násilnému trestnému činu, při kterém utrpěla jedna osoba smrtelné zranění.