Jako tradičně dorazili nejen vodáci z Česka, ale také vodáci z družebních oddílů v Polsku, aby společně spluli asi šestikilometrový úsek z Věřňovic do Zabełkówa, těsně za hranicí, kde na ně čekalo občerstvení v podobě teplého čaje a chleba a guláše.

Přestože bylo lehce pod nulou, vodáci si pochvalovali. „Nefouká, je to fajn, ale hlavně je dost vody, takže to pojede samo,“ libovala si třicetiletá Veronika, která se vydala na cestu s bratrem.

Tříkrálový ponor v kempu Lučina na Žermanické přehradě, 8. ledna 2022.
Hurá do vody! Takto vypadala "královská" otužilecká show u Žermanické přehrady

Zimní zážitek na vodě si nenechala ujít ani rodina Vodeckých z Orlové. „nejsme žádní velcí vodáci, ale už jsme Olši párkrát jeli, tedy v létě. V zimě mámě premiéru,“ řekl René Vodecký.

Jeho syn Jakub se těšil, přestože nevěděl, co všechno ho čeká. Neodradila ho ani zima. Maminka zajišťovala trojici odhodlaných amatérských vodáků, ve které byl ještě Jakubův bratranec, podporu ze břehu a pořizovala fotky.

Akci každoročně pořádá spolek Posejdon, který má zázemí v areálu Domu PZKO ve Věřňovicích, na samé hranici s Polskem. Novoroční sjezd jednou z nejreprezentativnějších akcí, které během roku pořádá.

Sportovní ředitel fotbalistů MFK Karviná Lubomír Vlk.
Ředitel Karviné Vlk: Sestup? O tom vůbec nepřemýšlím. Co řekl o Jánošovi?

„O letních prázdninách pořádáme vodácké tábory a letos se v rámci projektu Slezské Benátky chystáme vybudovat přechod bahnitého jezu a šlajsnu,“ uvedl předseda spolku Josef Tobola.