Hotel Centrum ve Frýdku-Místku čekají po mnoha letech chátrání lepší časy. Po mnoha zvratech v plánování, co s ním, zastupitelé v prosinci loňského roku schválili jeho prodej městské teplárenské společnosti Distep za 44 milionů korun. Ta jej rekonstruuje a budou zde malometrážní byty pro mladé a pro seniory - VÍCE ZDE.

O osudu zchátralého hotelu Centrum v majetku města Frýdek-Místek rozhodují zastupitelé.
Zchátralý hotel Centrum ve Frýdku-Místku znovu ožije. Nabídne i byty pro mladé

Část bývalého hotelu městská společnost zrekonstruuje na své sídlo. Do nefunkčních prostor restauračního traktu přesídlí vedení a střediska dopravy a údržby. V ubytovací části budou zrekonstruovány prostory pro byty a občanskou vybavenost. 

Ve fotogalerii výše se můžete podívat, jak dopadl interiér někdejšího známého hotelu.

„Zažili jsme tady několik překvapení,“ prozradil již dříve Deníku předseda představenstva společnosti Distep Jiří Čuda. Šlo například o velkou požární nádrž o obsahu nejméně 120 kubíků pod suterénem nebo provozuschopné, dávno využívané výtahy či půltunový uzamčený trezor, v němž prý může být cokoli. Na schodištích, v pokojích, ale také snack baru v desátém patře, s upozorněním na vstup pouze ve společenském oděvu, zůstaly prázdné nábojnice i vystřelené projektily po policejních komandech, která zde trénovala zásahy - VÍCE ZDE.

Budova hotelu Centrum na archivních záběrech Deníku: