Cílem je poskytnout veškerou poradenskou činnost a služby zaměstnancům, kteří v příštích měsících ukončí svůj pracovní poměr v této důlní společnosti. V pondělí se kontaktní místo otevřelo na Dole ČSM, během týdne se lidé z úřadu práce vystřídají na všech lokalitách.

OKD Důl Darkov, 2. května 2020 v Karviné.
OKD a covid. Na testy jdou i ti, kteří už koronavirus prodělali

A jaký byl zájem? „Hned dopoledne přišli první lidé, kteří se nejčastěji zajímali o rekvalifikace. Pracovníci úřadu práce také zodpovídají telefonické dotazy,“ informovala mluvčí OKD Naďa Chattová.

Nová šichta

Souběžně funguje také program Nová šichta, který společnost OKD spustila u na počátku října a ve firmě funguje od roku 2014.

„Naši personalisté nejčastěji pomáhají zpracovávat zájemcům životopis, pomáhají s orientací na trhu práce i s vyhledáváním vhodných pracovních nabídek. V případě zájmu připravíme zájemce i na pohovor a zajistíme i externí sociální a psychologické poradenství, dodala Radka Naňáková, personální ředitelka OKD.

Program Nová šichta také úzce spolupracuje s firmami v Moravskoslezském kraji.

„Stále navazujeme kontakty s okolními firmami, které by naše lidi v budoucnu zaměstnali. Pozitivní zpětné vazby máme už z několika společností, které naše lidi zaměstnali v roce 2017, kdy se uzavíral Důl Paskov,“ řekl Radim Tabášek, výkonný ředitel OKD a připomněl, že stále firmy mají možnost se do programu Nová šichta přihlásit.

Ilustrační foto.
Pozemky po OKD potřebujeme k rozvoji, říkají zástupci měst na Karvinsku