Firma tak reaguje na výsledky plošného testování na dolech ČSM-Sever a ČSM-Jih, kde více než 20 procent testovaných pracovníků je pozitivních na koroavirus způsobující nemoc covid-19.

Náměstek primátora Andrzej Bizoń předává Pamětní list Rady města končící ředitelce školy Ivě Sandri.
Někdejší hornické učiliště v Karviné si připomnělo 70 let trvání

Nakažení horníci však nemají žádné vážné zdravotní potíže. Petr Kopřivík z Krajské hygienické stanice v Ostravě řekl, že naprostá většina z nich neměla žádné příznaky nebo jen nedostatečně vyvinuté. V ohniscích obou dolů je evidováno přes 850 nakažených.

Ministr Adam Vojtěch při čtvrtečním jednání na krajském úřadě s jeho vedením, zástupci hygieniků i epidemiologů a těžařů.
Ministr Vojtěch v Ostravě: Scénář jako v Litovli či Uničově je zbytečný

Hejtman Ivo Vondrák (ANO) na svém facebooku uvedl, že firma konečně udělala to, o co kraj žádal už před šesti týdny. "Je to skutečně v daný okamžik jediná možná cesta, jak zabránit šíření nákazy," uvedl hejtman. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) řekl, že pozastavení těžby z důvodu šíření koronaviru je logický krok, který byl v dané chvíli nutný.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že uzavření OKD kvůli koronaviru zklidní situaci, ale stát by to nenařídil. Riziko pro obyvatele regionu není podle něj výrazné.

Ilustrační foto.
OKD kvůli koronaviru přeruší těžbu ve všech dolech