Koncert pořádá spolek Sára dětem v pátek 31. května v prostorách restaurace Střelnice v Bílovci. Výtěžek organizátoři věnují na stavbu venkovního dětského koutku pro oddělení dětské hematoonkologie ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO).

Akce Sára dětem, kterou podporuje vedení města Bílovce, se koná již potřetí. Organizátorka Martina Loskotová připomněla, že první dva ročníky se uskutečnily v areálu zámku v Bílovci. „Bohužel nám v uplynulých dvou letech nepřálo počasí. A tak, i když jsme měli připraven velmi bohatý program pro děti i dospělé, lidé se nám rozutekli, jelikož pršelo a nebylo se kam schovat. Letos jsme proto připravili zcela odlišný koncept a akce Sára dětem se uskuteční až od 18 hodin na Střelnici, kde jsou mimo jiné k dispozici i prostory pro případ deštivého počasí,“ vysvětlila změnu místa i času konání Martina Loskotová.

Od 19 do 22 hodin zde budou hrát dvě rockové kapely z Valašského Meziříčí bez nároku na honorář a volná zábava bude pokračovat i po skončení koncertu.

„Doufáme nejen ve slušnou účast, ale i v dostatek financí pro onkologicky nemocné děti. Pokud se bude dařit, mohli bychom již tento pátek oslavit první milion, který se dobrovolnickému spolku Sára dětem podařilo pro tyto děti vybrat,“ dodala Martina Loskotová s tím, že akce Sára dětem navázala na její úspěšné zimní přehlídky, které se konají už asi osm let v Domě kultury v Bílovci, a jejichž výtěžek každoročně před Vánocemi putuje ve formě dárků a potřebných zdravotních pomůcek právě na oddělení dětské hematoonkologie.

Do Fakultní nemocnice v Ostravě vyrážejí dobrovolníci ze spolku Sára dětem vždy v kostýmech. Malé pacienty to vždy potěší.
Akce podpoří léčbu malých onkologicky nemocných pacientů

Organizátorka dostane ocenění

Martina Loskotová oceňuje vstřícnost, s níž se do přípravy akce zapojili všichni oslovení a také podpora města Bílovce. Starostku Bílovce Renatu Mikolašovou zase těší, že se najdou lidé ochotni věnovat svůj čas organizaci tak náročných charitativních kulturních akcí.

„Věřím, že páteční rockový koncert přitáhne spoustu dalších dobrých lidí. Za vedení města se přimlouváme u obyvatel okolních domů o shovívavost. Rockový koncert nemáme v Bílovci každý den. Navíc tento koncert je pro dobrou věc,“ podotkla Renata Mikolašová, která organizátorku za její činnost nominovala na cenu hejtmana Moravskoslezského kraje a na páteční akci jí předá ocenění Úspěšný občan, které Bílovec uděluje každoročně několika lidem.

Kristýnka lyžuje na monoski. Premiérový benefiční běh, který pořádala skupina žáků Smajlíci ze Základní školy T. G. Masaryka v Bílovci, jí má pomoci v jejím sportovním snažení.
OBRAZEM: Lidé ve Fulneku a v Bílovci běželi pro dobrou věc

Nakoupili potřebné zdravotní pomůcky

Chatitativní spolek Sára dětem v uplynulých letech nakoupil oddělení dětské hematoonkologie ve FNO například monitory životních funkcí dětem, polohovací lůžka, hračky a spoustu dalších potřebných zdravotních pomůcek a dárků pro děti.

„Nyní máme v plánu větší projekt. Rádi bychom postavili venkovní dětský koutek, který by byl součástí tohoto oddělení a sloužil nemocným dětem a jejich rodičům k odreagování se. Vzhledem k tomu, že se nám daří ročně na našich charitativních akcích získat cca 200 až 300 tisíc korun, předpokládáme, že stavět budeme moci za dva až tři roky. Ale věříme, že i tento cíl splníme,“ dodala Martina Loskotová.

Pokud někdo chce být součástí tohoto projektu, ale má už na pátek jiné plány, nevadí. Přispívat může prostřednictvím transparentního účtu 115-874660237/0100, případně může osobně donést do kadeřnictví Sára v Bílovci hračky či jiné potřeby pro děti.

Špičkoví muzikanti české hudební scény se ve středu představili jako kapela Supergroup v kulturním domě v Příboře.
OBRAZEM: Superkapela se předvedla v Příboře