Jeden při sjezdu z Frýdlantských mostů do podzemních garáží, kde měla stát výšková dominanta Ostravy, druhý pak za obchodním centrem směrem k Trojhalí, kde se pravidelně pořádají nejrůznější akce od poutí přes pivní festival až po koncerty.

„Naším dlouhodobým cílem je vytvořit z centra Ostravy atraktivní a hojně navštěvované místo. Jen málokteré město dnes může nabídnout k zástavbě tak lukrativní pozemky,“ říká primátor Tomáš Macura, avšak upozorňuje, že město je bude prodávat pouze v případě splnění podmínek a předložení kvalitního návrhu s pozitivním dopadem na dané území.

Ostravské OC Forum Nová Karolina z výšky.Zdroj: Deník / Kaboň Lukáš

„Chceme tímto území Nové Karoliny dotvořit. Určitě se přitom nejedná o poslední pozemky, které v centru nabízíme k prodeji,“ vysvětluje investiční náměstkyně Zuzana Bajgarová. Ne všichni jsou ale s předloženým návrhem spokojeni a mezi Ostravany se nejen na sociálních sítích rozvířily živé diskuse, zda má třetí nejzelenější město u nás tyto plochy nechat zastavět a nevytvořit například místo takzvaného Trojzubce (lokalita mezi obchodním centrem a Trojhalím) volnočasový park. 

Z výrobní linky v nošovické továrně Hyundai sjel 30. května 2019 třímiliontý automobil Hyunda i30N.
OBRAZEM: Hyundai v Nošovicích vyrobil už tři miliony aut