Zničehonic se zvedl, vzal nůž a lékařku zasypal snůškou nepublikovatelných nadávek. Současně jí vyhrožoval zabitím. Žena ve strachu začala ustupovat a volat o pomoc. Společně s dalšími lidmi se jí agresivního muže podařilo zpacifikovat.

K incidentu došlo před časem v Ostravě-Vítkovicích. Násilník nyní stanul před Okresním soudem v Ostravě.

Neznáme hroby poblíž silnice Těšínská x Hradní nám., 30. října 2019 v Ostravě.
Záhada starých náhrobků nalezených ve Slezské Ostravě vyřešena! A nebo ne...?

„Je mi to moc líto. Stalo se to tak, jak je uvedeno v obžalobě,“ prohlásil muž. Kvůli zdravotním potížím se pohybuje na invalidním vozíku, s omezením však dokáže i chodit. A to předvedl i v ordinaci, kde ohrožoval lékařku. Natlačil ji až ke zdi. Pak zvedl obě ruce a vykřikoval, že ji zabije. Volání o pomoc naštěstí zaslechli svědci, kteří přispěchali na pomoc.

BYDLENÍ

Muž při výslechu prohlásil, že chtěl po lékařce, aby mu zajistila ubytování. Žil u bratra, který ho ale údajně vyhodil z bytu. Obžalovaný podle svých slov spoléhal na to, že mu lékařka pomůže sehnat bydlení v nějakém zařízení. „Řekla jsem mu, že musí podat žádost do domova důchodců,“ vzpomínala lékařka, která po vyšetření začal psát zprávu do počítače.

Neznáme hroby poblíž silnice Těšínská x Hradní nám., 30. října 2019 v Ostravě.
Záhada starých náhrobků nalezených ve Slezské Ostravě vyřešena! A nebo ne...?

Muž začal nadávat, vzápětí vytáhl nůž. Žena před ním couvala až ke zdi, kde ho chytila za obě ruce. Vzápětí přiběhla do ordinace sestra a jeden z pacientů. „Slyšel jsem volání. Společně se zdravotní sestrou jsme vběhli do ordinace. Paní doktorka tam držela muže za ruce a křičela, že má nůž,“ uvedl svědek.

Násilníka, který byl naštěstí drobnější postavy, trojice přemohla. Případem se poté začala zabývat policie. Při vyšetřování vyšlo najevo, agresor byl v minulosti hospitalizován na psychiatrii poté, co napadl jinou lékařku. Soud mu nakonec po zvážení všech okolností za nebezpečné vyhrožování a vydírání uložil dvouletý trest, který podmíněně odložil na zkušební lhůtu dvaačtyřiceti měsíců. Verdikt je pravomocný.