Víme už, jak bude obsazeno startovní pole?

Účast jezdců bude vyšší, protože jedeme evropský šampionát IRRC a předběžně k dnešnímu dni už máme přihlášených 200 jezdců a očekáváme, že jich nakonec bude zhruba 230 až 240. To by odpovídalo kompletní účasti závodníků IRRC a v podstatě počtu účastníků českého mistrovství, respektive přeboru. Mistrovství jedeme jenom ve třídách Supermono a Twin a všechno ostatní jedeme jako přebor ČR.

Závody silničních motocyklů na přírodním Těrlickém okruhu o Havířovský zlatý kahanec 2017.
Víkend bude v Havířově plný zábavy a dopravních omezení



Závody na přírodním okruhu vyžadují velmi náročnou a důslednou přípravu tratě i zázemí…

Pro zabezpečení zázemí děláme úplně všechno. Musíme samozřejmě mít zabezpečené elektrické přípojky, kanalizace, respektive odvoz různých odpadů, sociální zázemí a mnoho dalších věcí nutných pro organizátory, závodníky i návštěvníky. Na přípravě pracujeme v podstatě celý rok. V tomto okamžiku máme všechno zajištěné a čekáme už jenom na to, kdy to firmy začnou navážet a umísťovat do prostoru startu a cíle, kde je depo závodních strojů. Jsem přesvědčen, že díky zkušenostem se s organizací závodů vypořádáme bez nějakých větších problémů, že to všechno proběhne v klidu a v pohodě. Samotnou trať připravujeme hodně dopředu, nechceme nic podcenit. Samozřejmě bezpečnost tratě je u nás absolutně na prvním místě. Vždycky jsme se tomu věnovali a budeme se tomu věnovat i do budoucna. Takže zabezpečení tratě máme tak kvalitní jako každý rok. Jezdci, kteří závodili na Těrlickém okruhu v minulých sezonách, jako třeba Horst Saiger nebo Marek Červený, vždycky říkali, že ta naše patří mezi nejlépe zabezpečené tratě ve světě i v Evropě.

Přijedou závodníci v pátek do centra Havířova?

Ano, Těrlický okruh začne v pátek v centru města před obchodním domem Elan. Tam bude tradiční autogramiáda.

Zveme všechny diváky a příznivce motocyklového sportu, aby se přišli podívat, ať si přijdou nechat podepsat fotografie.

Organizátor motocyklových závodů Havířovský zlatý Kahanec Petr Hrabčák (vlevo) a komentátor Josef Kubíček v diskusi nad tratí.
Diváky Kahancem provede komentátor Josef Kubíček