„Přestože je kapacita v chatkách a apartmánech na hlavní sezónu téměř plná, oproti minulému roku jsme zaznamenali pokles v návštěvnosti asi o třicet procent. Ten je způsoben především absencí zahraničních návštěvníků a dále velmi nestabilním počasím,“ vysvětlil Martin Zaremba, správce kempu.

Letní koupaliště Jindřich v Havířově. Středa 5. srpna 2020, highdivingová exhibice.
VIDEO: Havířovské koupaliště nabídlo mistrovskou highdivingovou exhibici

Novinky si přesto areál pro návštěvníky připravil i v letošní koronavirové sezoně. V kempu byla postavena nová recepce, bylo rozšířeno molo na přehradě a přibyl druhý stůl na stolní tenis. Pro milovníky vodních atrakcí bylo pořízeno nové šlapadlo s klouzačkou a paddleboardy do půjčovny. V kempu nechybí ani nové elektrické přípojky ke stanům a karavanům, byla posílena wi-fi síť a v brzké době přibude nabíjecí stanice pro elektrokola a pramice. Návštěvníci mohou v areálu využít i beachvolejbalové hřiště nebo dětské atrakce a prolézačky.

Kemp bude tento víkend téměř plný. „Stanovat jsme nebyli asi tři roky, proto s tím stanem tak bojujeme,“ řekl s úsměvem Tomáš Župník z Karviné a doplnil, že Bašku si vybrali, protože to mají nejblíže a v kempu plánují přespat pouze jednu noc. Většina návštěvníků se shodla, že se v tropických dnech těší hlavně na koupání v přehradě a studené pivo.

Letošní letní sezona je na Bašce smutnější také z důvodu, že se na přehradě zatím nekonala žádná z tradičních kulturních akcí a oblíbené Baškohrátky byly přesunuty až na další rok.

Ilustrační foto.
Ostravští kriminalisté obvinili muže, který kradl na internetu soukromá fota žen