Kontrolovali osobní vozidla, ve kterých hledali uprchlého vězně. Ten měl v dopoledních hodinách utéct z výrobní zóny věznice v Ostravě-Heřmanicích.

Naštěstí se nejednalo o skutečný útěk, ale o rozsáhlé součinnostní cvičení heřmanické věznice a policie. Jak Deníku řekl mluvčí káznice Vlastimil Nohejl, šlo zatím o největší podobné cvičení, které mělo prověřit spolupráci vězeňské služby a policie. „Při cvičení jsme nepoužili figuranta, vše bylo jen fiktivní,“ řekl Nohejl.

Podle scénáře trestance nezastavily ani varovné výstřely. Po přeskočení zdi se postavil do cesty osobnímu autu bílé barvy, které přiměl k zastavení. Vzápětí se vozu zmocnil a ujížděl do centra. Vězeňská služba ihned informovala policisty, kteří zahájili rozsáhlou pátrací akci.

Pro řidiče, kteří o ničem neměli ani potuchy, kontroly znamenaly nejen nepříjemný zážitek, ale také zpoždění, které se naštěstí pohybovalo jen v řádech minut.

Vězeňská služba a policie v minulých dnech provedla v Ostravě i jiná cvičení. Jednalo se například o převoz korunního svědka do budovy Okresního soudu v Ostravě. Transport a ostrahu v okolí i uvnitř justiční budovy zajišťovala zásahové jednotka - OBRAZEM: Zakuklenci obklíčili soud

 Policisté v neprůstřelných vestách a se samopaly v rukou obsadili ve čtvrtek dopoledne centrum města a všechny výpadovky vedoucí z Ostravy.