Ve čtvrtek 22. října 2020 přijali ve večerních hodinách opakovaně anonymní telefonát, který volal nejdříve na tísňovou linku 112 a poté několikrát i na tísňovou linku 158 a informoval o umístění nástražného výbušného systému v tramvajích v Ostravě.

Poslechněte si záznam hovoru:

Zdroj: Policie ČR

Muž, který na linky volal, řekl operačním důstojníkům čísla tramvají, na kterých mají být připevněny bomby. Policistům pak dal čas dvě hodiny na jejich zlikvidování. V případě, že by je nenašli, mělo dojít k explozi výbušniny.

Zásah policejních složek v rizikových situacích. Ilustrační foto.
Hrozil bombou v ostravských tramvajích i na nádraží. Davida zničil démon alkohol

„Na základě této informace jsme přijali zvýšená bezpečnostní opatření spočívající v kontrolách samotných tramvají, zastávek a jejich okolí včetně trolejbusů. Vše s negativním výsledkem, umístění bomby se nepotvrdilo. Anonymovo jednání si vyžádalo aktivaci složek integrovaného záchranného systému a evakuaci celkově několika osob v místě, kde měl bombu uložit,“ řekla Eva Michalíková z krajského ředitelství Policie ČR.

Za krádež vibrátoru půjde muž definitivně na dva roky za mříže. V pondělí o tom rozhodl odvolací Krajský soud v Ostravě.
„Kradl z rozmařilosti,“ řekl soud o zloději vibrátoru

Muži zákona ztotožnili volajícího, kterým byl jim dobře známý 37letý muž z Ostravy. Jednalo se o recidivistu, který se už v minulosti dopouštěl stejného jednání, za které byl pravomocně odsouzen. Policisté zanedlouho zadrželi důvodně podezřelého. Jeho orientační dechová zkouška byla pozitivní, přesáhla hodnotu 2,5 promile alkoholu v dechu.

Komisař 7. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Ostrava zahájil trestní stíhání a obvinil muže ze spáchání zločinu šíření poplašné zprávy. Dále podal podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Stařenka se za pomocí sekery vloupala do této restaurace.
Stařenka v Ostravě vzala sekeru a kvůli cigaretám se vloupala do hospody