Zanedbaný, nevyhovující a zastaralý prostor se promění v moderní dopravní terminál s šesti autobusovými zálivy a zastávkami. Pro řidiče bude k dispozici nových 134 parkovacích míst. V pondělí podepsali zástupci města a ostravské divize společnosti OHL ŽS smlouvu o dílo.

Na snímku Nádražní ulice, která narovnáním přejde v tříkilometrový obchvat města a ústit bude za Darkovským mostem. Ilustrační foto.
Vybráno! Stavba obchvatu Karviné může začít

Jak uvedl ředitel oblastní divize stavební společnosti Martin Polášek, firma převezme staveniště do dvou týdnů. Pak začne s demolicí objektů, které zmizí. "Poté vybudujeme nové autobusové zastávky, rozšíříme parkovací stání pro osobní auta i nové koridory, díky kterým cestující přejdou suchou nohou od autobusu až k odbavovací budově vlakového nádraží,“ řekl Polášek.

Jaroslav Kubíček se v Lucerně bil jako lev.
Kubíčkovi se splnil sen, boxoval v Lucerně

"Jak známo, první výběrové řízení jsme museli zrušit. Ovšem i díky druhé soutěži se nám podařilo vysoutěžit nižší cenu než jsme předpokládali. Úspora je přibližně 20 milionů korun," řekl primátor Havířova Josef Bělica. Havířov za rekonstrukci zaplatí necelý 92 milionů korun bez DPH.

Snímek z natáčení seriálu Místo zločinu Ostrava.
Dnes začíná Místo zločinu Ostrava. Nový krimiseriál Jana Hřebejka
Na snímku Lukáš M. přicház v doprovodu vězeňské služby do jednací místnosti Krajského soudu v Ostravě, 6. ledna 2020 v Ostravě.
Zombie droga v Ostravě zabíjela, soud nyní tvrdě trestal

Ředitel ostravské divize společnosti OHL ŽS poté dodal, že úspěšně pokračuje také rekonstrukce nové odbavovací budovy nádraží. Ta by měla být hotová v dubnu či květnu. Práce provádí právě společnost OHL ŽS.

Stavba orlovského náměstí by měla letos pokračovat.
„Černá můra“ Orlové, stavba náměstí, se snad letos opět rozjede

Po dokončení této první etapy se firma pustí do opravy historické budovy nádraží. Po její rekonstrukci budou objekt využívat město pro své účely.

Přednádražní prostor v Havířově se promění v moderní dopravní terminál. Zástupci Havířova a zhotovitele stavby v pondělí podepsali smlouvu.Zdroj: Město Havířov