Makay v příspěvku radil, že mají ruská vojska po­užít vodíkové bomby menší tonáže. „Beru to i jako bývalý voják z povolání, věřím, že mu (Putinovi) ta výborná strategie vyjde a osvobodí Ukrajinu od té fašistické vládnoucí chunty. Je třeba opravdu zasadit ještě tvrdší úder, pokud budou ukrofašisti klást odpor,“ uvedl v příspěvku Makay.

Luboš Palata
Hitler byl Žid. To musí být pravda, řekl to přece Lavrov

Policie Makaye prověřovala a následně i obvinila. „Obžaloba byla podána 19. dubna a zdejšímu soudu doručena 20. dubna pro přečin schvalování trestného činu a také pro přečin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia,“ řekla v úterý Právu předsedkyně bruntálského okresního soudu Hana Rapušáková. Hlavní líčení zatím nařízeno nebylo. Za zmíněné trestné činy hrozí Makayovi šest měsíců až tři roky vězení, píše server novinky.cz.

Fandí Putinovi. Je to borec, porazí ukrofašisty, napsal na svém profilu bruntálský zastupitel Daniel Makay. Odmítl ho smazat navzdory upozornění, že se může jednat o trestný čin.Fandí Putinovi. Je to borec, porazí ukrofašisty, napsal na svém profilu bruntálský zastupitel Daniel Makay. Odmítl ho smazat navzdory upozornění, že se může jednat o trestný čin.Zdroj: Deník/František Kuba