„Máme zájem o původní pivní lahve s etiketami, pivní sklenice ze 70. a 80. let nebo amatérské i profesionální záznamy, jako jsou fotografie, pohledy, obrazy, filmové záběry nebo předměty osobní povahy spojené s Radegastem. Zajímají nás také fotografie exteriérů a interiérů vybraných restaurací a pivnic,“ říká František Švábenický, koordinační, projektový a programový pracovník Národního zemědělského muzea (NZM), které se bude na oslavách podílet.

Například staré tankovny ze 70. a 80. let, výlohy obchodů s vystaveným zbožím piva Radegast, záběry na nakládky či vykládky piva i fotky štamgastů.

Josef Facuna, průkopník mezi romskými podnikateli a podporovatel své komunity ve sportu i vzdělávání.
Romové na Ostravsku truchlí. Zemřel Josef Facuna

Výstava, která vyroste na ploše větší než 1 000 m², bude otevřena nejpozději ve třetím čtvrtletí 2020 v nové pobočce NZM vznikající v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Půjde o vůbec první putovní výstavu, která se zde bude konat.

„Návštěvníkům představíme důležité milníky pivovaru Radegast, ukážeme zajímavé předměty spojené s technologií nebo výrobou a také jim promítneme jedinečné filmové záznamy pořízené během celé historie nošovického pivovaru,“ doplňuje Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Podrobné informace o předmětech a materiálech, které je možné pro výstavu nebo knihu poskytnout, jsou k dispozici na webové stránce pivovaru www.radegast.cz.

Zkrachovalou textilku Karnola, národní kulturní památku v Krnově, zničil požár v prosinci 2017.
Připravili zakázku na přeměnu ohořelé Karnoly na muzeum
Moskva. Ilustrační snímek
Cestování za komunismu: Do Sovětského svazu se smělo pouze na pozvání