Frýdek-Místek se pokusí i v letošním roce zapsat do České knihy rekordů, tentokrát s ražením mincí. Cílem je překonat město Chotěboř, kde se podařilo během 6 hodin vyrazit 750 pamětních mincí. Každý účastník si vyrazí na lisu svou minci, kterou si pak odnese na památku. Současně budou náhodně v průběhu rekordu zařazeny zlaté, stříbrné a bronzové mince připomínající 100 let republiky, které věnovala Česká spořitelna. Navíc každý účastník obdrží slevovou minci do některého ze stánků a bude také automaticky zařazen do slosování o tandemový paragliding.

Na gastrofestivalu si návštěvníci užijí spoustu dobrého jídla a pití. Místní Pivovárek Morava uvaří další várku pivních speciálů Frýdečáka a Místečáka. A právě na tyto dva speciály se na gastrofestivalu obrátí v podvečer veškerá pozornost, kdy bude vyhlášeno, který z nich je ten lepší.

Současně na akci proběhne vyhlášení soutěže o nejlepší frýdecko-místecký štrúdl. Celý den, jímž provede Vojtěch Bernatský, se ponese nejen na kuchařské a gastronomické vlně. Doplní je hudební vystoupení například Jakuba Ondry, Lucie revival, Rock&Roll Bandu Marcela Woodmana.

Vstup je zdarma, začátek je v 10 hodin. 

Děti z lesní školky Hrádeček si pobyt na čerstvém vzduchu dokáží užít.
Indiáni letos v létě dominují Hrádečku