Do šití roušek se pustila řada dobrovolníků. První bavlněné roušky poputují ke starším lidem a všude tam, kde bude potřeba. 

Ilustrační foto.
VIDEO: Opilí Poláci se brodili přes řeku do Česka. Chtěli další alkohol

Krabici bavlněných roušek přinesl například klub HC Oceláři Třinec, dvě stovky ušitých roušek donesli zástupci vietnamské komunity v Třinci a zapojují se také jednotlivci.

„Třinečáci, moc vám za to děkujeme. Vážíme si toho!,“ řekla primátorka Věra Palkovská.

Navzájem si vypomáhají i příspěvkové organizace města a šicí stroje vytáhli i pracovníci STaRSu a třineckého Domu dětí a mládeže, kteří šijí roušky pro Domovy pro seniory Sosna a Nýdek a pro pečovatelskou službu. 

Zpěvačka Ewa Farna
Ewa Farna říká: Sláva neznamená vždy úspěch

„Společně jsme schopni ušít zhruba sto padesát kusů roušek denně,“ uvedl ředitel STaRS Radek Procházka. Do dobrovolnické činnosti se zapojila i Knihovna Třinec a podobně na tom je řada dalších charitativních organizací a církví v Třinci, jejíž pracovníci pomáhají především starším lidem překonat toto nelehké období.

„Pokud šijete roušky a jste ochotni pomoci starším lidem, kteří si nemají jak roušku zajistit, ozvěte se na číslo 558 306 363. Zároveň vyzýváme občany ve věku nad 70 let, kteří mají zájem o roušku, aby se na uvedené telefonní číslo přihlásili,“ doplňuje informace Šárka Szlaurová, mluvčí třineckého magistrátu.

Rouška bude zájemcům následně doručena až do domu. 

Letiště v Mošnově.
Další zdravotnický materiál má létat z Číny přímo do Ostravy
Lázeňští hosté absolvují své procedury, ale další místo nich už lázně nepřijmou.
OBRAZEM: Horské lázně se uzavřely pro veřejnost, nepřijedou už ani noví klienti

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Online reportáž