Byli zde voláni k záchraně seniora, který spadl do deset metrů hluboké kamenné studny, v níž se nacházely tři metry vody.

„Do studny muž spadl údajně při práci na její opravě. Při pádu se zranil na hlavě ale statečně se držel nad hladinou, mohl hýbat všemi končetinami. Do studny byl spuštěn člen specializovaného lezeckého družstva, který pacientovi nasadil krční límec a přes sterilní pokrytí hlavy mu na ni opatrně nasadil ochrannou přilbu. Zajistil ho do záchranného trojúhelníku a následně jej hasiči pomocí kladky na trojnožce opatrně vytáhli ven,“ popisoval mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Zachráněného seniora pak vrtulník transportoval do nemocnice. 

"Jednašedesátiletý muž strávil v ledové vodě na dně studny více než půlhodinu. Pacient byl při vědomí, zasahující lékař u něj zjistil poranění hlavy, hrudníku a břicha, vyloučit nebylo možno ani poranění pánve. Muž byl rovněž silně podchlazený. Záchranáři jej zajistili pánevním pásem a uložili do vakuové matrace, podali kyslík. Zajistili také tepelný komfort, včetně podání ohřátých infuzních roztoků. Postižený byl následně sanitním vozidlem dopraven na bruntálský heliport a odtud vrtulníkem transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

Ilustrační foto.
Nové Heřminovy nejsou v kraji jediné místo pro přehradu