„Napadlo to jednu z barmanek, když obsloužila mladší paní, která si objednala horký čaj a posadila se s ním k jedinému našemu stolku umístěnému mimo slunečníky,“ říká provozovatel podniku Lukáš Bulanda.

Od úterka tak mají v Minikinokavárně v Kostelní ulici č. 3 v centru města skutečně neobvyklou akci dvakrát tři deci červeného nebo bílého vína svařeného se skořicí, hřebíčkem a medem jen za cenu pětačtyřiceti korun.

Minikino v OstravěZdroj: archiv„Vcelku zajímavě to doplňuje naši nabídku, z níž si v těchto dnech hosté vybírají zejména koktejly mojito, domácí limonády, aperoly či vinné střiky. A pochopitelně pivo, to nejčastěji pšeničné na uhašení žízně,“ uvádí Bulanda.

A zpoza pultu se přidává barmanka Iveta Sendková, že do všeho (samozřejmě s výjimkou piva) požaduje klientela led. „Spotřebuje se ho na dvacet kilo denně. Naopak čaj, ten jsme uvařili jeden za celý týden,“ popisuje.

Nicméně i svařák v akci jedna + jedna na svou první objednávku stále čeká. „Reakce jsou zajímavé, lidi se baví. Tvrdí, že si ho dají, ale zatím ho nikdo nechtěl,“ podotýká barmanka s tím, že nabídka potrvá do konce veder.

Outletové centrum v Ostravě, 31. července 2018.
Stavba outletového centra zkomplikuje dopravu na Hlučínské ulici

Ohlasy na letní svařákovou nabídku jsou také na sociálních sítích. „Alespoň se vyrovnají teploty,“ tvrdí Jarmil Bobin. Lenka Stachová se zajímá o grog. Eva Míčková si prosí dva bez koření… a nemusí se ani nic svařovat!

„Já nemám slov!“ nechavá se slyšet lékařka z ostravské záchytné stanice. Šprýmařskou akci v Minikinokavárně nehodlá komentovat. Zdravotníci každopádně upozorňují, že účinky alkoholu se v horku nebezpečně násobí.

Zdroj: Youtube
Ilustrační foto.
Do voleb na „velkou radnici“ chce jít 15 stran a hnutí