Na své si přijdou milovníci vybraných delikates, ale také příznivci tradiční české kuchyně. Na výběr budou steaky, hamburgery, pečení pštrosi, vyzrálé hovězí, foie gras, asijská kuchyně, čokolády, pralinky, lanýže, vegetariánské a raw speciality a další dobroty.

Na pódiu se budou střídat soutěžící soutěže MasterChef Česko, porotce a trojnásobný michelinský kuchař a ostravský rodák Radek Kašpárek. Doplní ho výborní a talentovaní kuchaři David Valíček z Food Ateliéru, šéfkuchař konceptu Stračena Pub Radim Svačina nebo jeho kolega Martin Makovička, který vede kuchařský tým ve Mlýně U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku.

Nabitým dvoudenním programem, který potrvá vždy od 10 do 22 hodin, hosty festivalu provede herečka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová. V areálu bude také point s živou muzikou, pro děti je připravena dětská zóna s mnoha atrakcemi. Pořadatelé spolupracují s Národní potravinovou bankou, které na závěr festivalových dnů nabídnou přebytečné potraviny a pokrmy. Jídlo tak poputuje přímo do azylových domů či lidem v nouzi.

K TÉMATU

Garden Food Festival je největší gastronomický festivalový projekt v České republice. Od založení v roce 2015 se rozrostl do čtyř měst – Ostravy, Olomouce, Uherského Hradiště a Rožnova pod Radhoštěm. Letos se poprvé představil i v Praze.
Vstupenky si lze objednat na webových stránkách www.gardenfoodfestival.cz.

Páteční Deník s TV magazínem.