Zapálením svíček a položením kytice uctila primátorka Věra Palkovská památku válečných hrdinů u pomníku se jmény 83 obětí 1. světové války v Jablunkovské ulici a následně také u památníku obětem 2. světové války na centrálním hřbitově na Folvarku.

„V dnešní době, kdy všude kolem nás stále přibývá agrese, je důležité si připomínat, co všechno museli hrdinové obou světových válek obětovat, abychom mohli žít v míru a svobodné zemi. Zvlášť v dnešní neklidné a uspěchané době, kdy se každý dívá spíše stále dopředu, je nutné se občas zastavit a uvědomit si, jaké dopady mají konflikty na celou společnost,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

Den válečných veteránů, který si připomínáme 11. listopadu, se váže k ukončení 1. světové války, kdy připomíná oběti nejstrašnější války, jakou do té doby lidstvo poznalo. V novodobé historii České republiky se Den válečných veteránů připomíná od roku 2001. Dává nám mimořádnou příležitost připomenout na hrdiny, kteří ve dvou válečných apokalypsách ohraničených léty 1914 – 1918 a 1939 – 1945 bez váhání nasazovali životy za svobodu své vlasti, a také ty příslušníky ozbrojených sil nebo mírových misí, kteří bránili hodnoty svobody a demokracie.

Prostory úpravny vody v Nové Vsi se pravidelně otevírají veřejnosti v rámci dnů otevřených dveří.
Úpravna vody prochází velkou rekonstrukcí