Záměr počítá s letní bobovou dráhou o délce 854 metry při minimálně šestiprocentním sklonu dráhy, kde si lidé individuálně určují vlastní rychlost pomocí vozové brzdy. Chybět nebude ani zázemí pro bobovou dráhu a tunel, který bude sloužit pro zajištění křížení stávající lesní cesty s vlekem bobové dráhy.

Původně investor počítal s tím, že bobová dráha bude měřit přes 1100 metrů, narazili ale na odpor ekologů z Hnutí Duha, kterým se nelíbilo, že by dráha mohla ohrozit populaci rysa ostrovida.

Rysí rodinka.
Unikát: fotopast v Beskydech zachytila rysici s mládětem

Plánovaná délka dráhy se tak nakonec snížila. Ministerstvo životního prostředí vydalo v roce 2015 souhlasné stanovisko se stavbou dráhy s tím, že ve fázi přípravy, výstavby i provozu musí být splněna řada konkrétních podmínek. Provoz bobové dráhy má být celoroční s tím, že bude přerušen v březnu a dubnu z důvodu ochrany rysa ostrovida. V případě získání stavebního povolení by se mohlo začít stavět ještě letos.

Za projektem bobové dráhy stojí developerská společnost Čeladná Develpoment, která je nástupníkem po zaniklé společnosti Conti Real Čeladná. Ta stála v minulých letech za výstavbou řady nových bytových jednotek v Čeladné i nové radnice.

Městský úřad v Třinci. Ilustrační snímek.
Z městského úřadu v Třinci se stane magistrát