Organizátoři se proto na Konopexu snaží nashromáždit co nejvíce dat o konopí, konopném průmyslu a ochraně životního prostředí s ním spojeným. Návštěvníci zde potkají spoustu zajímavých lidí od konopných masičkářů až třeba po výrobce tenisek z konopí.

Konopex pokračuje až do neděle 21. dubna v bývalých Starých koupelnách Provozu Hlubina. Vstup pro děti do 13 let a návštěvníky starší 60 let je zdarma.

Vstup do 13 a nad 60 let je zdarma

Hlavní expozice má Konopex od pátku 19. do neděle 21. dubna v bývalých starých hornických koupelnách v Provoze Hlubina. A jelikož veletrh cílí podle zástupce organizačního týmu Martina Kotaly na širokou veřejnost, dostanou se dovnitř zdarma jak děti do třinácti, tak návštěvníci starší šedesáti let.

IV. ročník konopného veletrhu Konopex. Dolní oblast Vítkovice, 19. dubna 2019 v Ostravě.Zdroj: Deník / Lukáš Ston

„A samozřejmě handicapovaní s průkazy ZTP,“ podotýká Kotala s tím, že zcela gratis jsou venkovní doprovodné programy v areálu Dolních Vítkovic (občerstvení, hudba, čajovna, soutěže, umění…). Neplatí se ani za přednášky a besedy, které jsou součástí třídenní konopné odborné konference. Probírat se mají čtyři hlavní témata: Léčebné využití této rostliny, její přínos pro výživu a zdraví, konopí ve stavitelství a v národohospodářském významu.

„Vystoupí přední čeští experti na legislativu, drogovou prevenci či léčbu s konopím, jimiž jsou například Dušan Dvořák, Pavel Kubů, Jindřich Vobořil či Robert Veverka,“ říká Kotala. Objeví se rovněž Tomáš Vymazal z Pirátské strany, jenž je předkladatelem návrhu nového zákona o regulaci a nakládání s konopím.

IV. ročník konopného veletrhu Konopex. Dolní oblast Vítkovice, 19. dubna 2019 v Ostravě.Zdroj: Deník / Lukáš Ston

Výstava KONOPEX - konopné produkty v areálu Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě,
Konopex v Ostravě: svět zajímavější než marihuanová doupata!