Všechny jízdy do 15 minut hradí za lidi město Ostrava, stejně jako tomu bylo loni v případě Rekol a Hallo Bank. Také Rekola jsou už letos v ostravských ulicích a lidé si tak mohou vybrat, které bicykly zvolí. V obou případech stačí mít staženou mobilní aplikaci, použít web, příp. infolinku poskytovatele.

Všechna modro-stříbrná kola nextbiku, která byla dnes odpoledne slavnostně uvedena do provozu před ostravským magistrátem, mají tři rychlostní stupně a menší košík na řídítkách. Jejich výhodou je, že je není nutné fyzicky uzamykat ke stojanům, odemčení probíhá na základě GPS senzoru po odemčení v mobilním telefonu.

Zatímco růžová Rekola budou letos jen v centrálním obvodu a okolí, bicykly nextbiku naleznete hned v osmi městských částech. Jsou jimi Moravská Ostrava a Přívoz, Poruba, Jih, Mariánské Hory a Hulváky, Slezská Ostrava, Vítkovice, Hošťálkovice, Petřkovice

Více informací o sdílených kolech v Ostravě se dočtete už v úterý v Ostravském týdeníku a aktuální informace o sdílených kolech z jednotlivých okresů přineseme také ve středečním vydání Deníku.

Superfinále play off Tipsport superligy - Technology florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice, 14. dubna 2019 v Ostravě.
OBRAZEM: Co nabídl uplynulý týden v regionu? Prohlédněte si fotogalerie