Na místě zasahovali hasiči a policisté. Vypuštění pneumatik sice snížilo výšku auta, to ale nestačilo. Bylo nutné odřezat vrchní část – násypku. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

„Takový případ se tu stal naposledy před dvěma roky,“ řekl na místě Deníku mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Muž (na snímku z jednání u okresního soudu) se čtvrtečního odvolacího řízení nezúčastnil.
Sedí za pokus o vraždu. Zlomil spoluvězni čelist a pobyt za mřížemi si prodlouží

Hasiči se nejprve ve spolupráci s řidičem pokusili situaci vyřešit vypuštěním pneumatik. Poté následovala snaha o vytažení pomocí těžké techniky. Zaklíněný automobil se však z „myší díry“ dostat nepodařilo. Nezbylo tak nic jiného, než odřezat násypku v horní části domíchávacího zařízení a poté auto vytáhnout navijákem.

Během zásahu nedošlo k omezení dopravy. Vozidla ve směru na Přívoz využila podjezdu určeného pro tramvaje a nákladní vozidla. Na místo dorazil i stavební expert, který konstatoval, že nedošlo k narušení statiky mostu. Poškozena byla jen první vrstva betonu. Řidiče čeká správní řízení.

Automobilka Hyundai zahájila v Nošovicích sériovou výrobu elektromobilu Kona Electric, 12. března 2020.
V Nošovicích se už vyrábí inovovaný model Hyundai Kona Electric

Podobných případů se v minulých letech staly desítky. Viníky byli řidiči, kteří přehlédli nebo nerespektovali dopravní značky, případně špatně odhadli výšku svých automobilů.

Někdy stačilo vypustit pneumatiky. U řady havárií ale zasahovali policisté a hasiči, kteří soupravy museli vyprostit. Některé z nehod skončily i zraněními. Od května roku 2009 podobných událostí výrazně ubylo. Stalo se tak po instalaci elektronické signalizace, která řidiče upozorňuje na omezení.

Na videu níže si můžete připomenout zásah hasičů na stejném místě v minulosti:

Zdroj: DENÍK / Jaroslav Perdoch