Průběh honičky, k níž došlo před několika dny, zachycuje policejní video. Do stíhací jízdy, při níž auto uhánělo městem rychlostí 130 kilometrů v hodině, se zapojili ochránci zákona hned z několika oddělení, a to z Hrabůvky, Zábřehu a hlídkové služby. Prchajícího motoristu vehnali do pasti, z níž nebylo úniku.

Libor K. je obžalován z pokusu o vraždu. Ostrava, 4. ledna 2022.
Střelba ze samopalu na Karvinsku. Bývalý milicionář řešil rodinné spory

Vše začalo krátce po půlnoci. Policejní vůz projížděl ulicí Čujkovovou v Ostravě-Zábřehu. Před sebou měli automobil značky BMW, který začal nečekaně zrychlovat. Když se ho hlídka rozhodla zastavit a zkontrolovat, řidič sešlápl plynový pedál a začal ujíždět. „Policisté z hlídkové služby okamžitě přes otevřený kanál radiostanice vyrozuměli ostatní hlídky v terénu o pronásledování vozidla,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie, podle které se následně ukázala profesionalita a dobrá navigace policistů.

Motorista chvilkami prchal v protisměru, na tachometru měl v některých okamžicích až 130 kilometrů v hodině. „Svou jízdou ohrožoval silniční provoz. Jel v protisměru, na kluzké vozovce nezvládl řízení a narazil do patníku před rodinným domem,“ dodala Michalíková. I přesto motorista pokračoval v jízdě. „Díky vzájemné spolupráci policistů byl nebezpečný řidič zastaven ve Staré Bělé,“ uvedla Michalíková.

I ve výšce 1000 metrů nad mořem je kvůli oblevě sněhu pomálu nebo není vůbec. Na valašských Pustevnách to ale na počtu návštěvníků znát není.
Pustevny bez sněhu. Ani to ale neodradilo turisty či rodiny s dětmi

Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Dechová zkouška na alkohol byla u motoristy negativní, test na drogy ale odmítl. Zřejmě věděl proč. Jak se ukázalo, s drogami za volantem měl již v minulosti problémy. Kvůli nim má zákaz řízení do roku 2023. Nyní ho čeká obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí. Kromě toho jej nemine ani přestupkové řízení za odmítnutí drogového testu.