"Se svým vozidlem najela na lávku pro pěší situovanou nad stadionem Bazaly. Večerní výhled na Ostravu řidičce pak nezahalila mlha, ale pokuta, kterou obdržela od strážníků," komentovali její počínání na sociální siti facebook městští policisté.

Zdroj: Facebook/Městská policie Ostrava

Lávku nad stadionem Bazaly i přilehlé okolí čeká velká rekonstrukce. Do zpevněných ploch bude vysazena zeleň v podobě trávy i květin, netradiční lávka bude zakončena "obrazovým" rámem, který umožní vytváření panoramatických fotek v pozadí s městem. Zastávky MHD budou přetvořeny na pomyslné fotbalové střídačky s ikonickými modrými sedačkami.

Na současnou i budoucí podobu lávky (včetně pěkných výhledů na Ostravu) se můžete podívat v přiložené fotogalerii výše.

„Současný stav betonové lávky nad ostravským stadionem Bazaly je v porovnání s nově opraveným stadionem nevzhledným prvkem, který kazí celkový dojem takto impozantního místa. Je tedy nezbytné, aby se nové podoby dočkala nejen samotná lávka, ale i její přilehlá veřejná prostranství. Původně měla lávka projít jen klasickou opravou, což nám přišlo líto,“ uvedl pro Deník v březnu letošního roku starosta Slezské Ostravy Richard Vereš.

Přípravné fotbalové utkání: Baník Ostrava - FK Fotbal Třinec, 5. srpna 2020 v Ostravě. Ilustrační foto
EXKLUZIVNĚ: Jak vidí šance Baníku známé osobnosti? Hadamczik ho zrovna nešetří

Jak dále dodal, obvod chce ve spolupráci s městem Ostrava a společností Ostravské komunikace, která lávku spravuje, jprojekt pojmout trochu jinak. "Chceme zatraktivnit tuto populární ostravskou vyhlídku a přetvořit betonová prostranství na místo, kde se budou lidé setkávat, zastavovat a fotit s ojedinělým výhledem na celou Ostravu," popsal starosta Vereš.

Noční Ostrava:

Specifická poloha stadionu a silnice, která se obtáčí kolem terénního zářezu, vytváří unikátní podmínky pro vytvoření „něčeho výjimečného“. Je zde vřelý prostor, nejdelší část mostové konstrukce dosahuje skoro 80 metrů.

Z lávky pro pěší, která má na šířku pět metrů, se stane unikátní zelený most - VÍCE ZDE.