Co přesně se stalo ale nevěděla.Redakci Deníku se později podařilo zjistit, že v noci k domu přijela policejní auta a policisté zapáskovali okolí vchodu do domu. Na místě se objevili také hasiči. Několik hodin po tragédii lidé v místě tragické události toho zatím buď moc nevěděli, anebo mluvit nechtěli.

„Nebudu nic říkat,“ mávl rukou muž, jenž právě zacházel do vchodu domu, kde k události došlo. Jiný právě procházející muž, jenž bydlí nedaleko, sdělil, že o tom ví jen málo. „Slyšel jsem, že tam někoho zavraždili. Kolem půlnoci tady byli policajti. Ale víc nevím,“ řekl starší muž.

Zabezpečovací zařízení na silnici I/48 u Palačova, místní části Starého Jičína, srpen 2022.
Silnice u Starého Jičína se stala cílem zlodějů, berou vše, co má cenu

Po chvilce u domu zastavilo auto, z něhož vystoupila žena, která kráčela také do vchodu, ve kterém došlo k usmrcení člověka. „Tak o tom nic nevím, my se zrovna vracíme z dovolené,“ pronesla šokovaně na dotaz Deníku.

Nějaké informace se nám přesto podařilo získat. V jednom z bytů v domě podle zdroje Deníku do úterního večera bydlela žena s přítelem a s nimi i údajně bývalý ženin přítel. Oba muži byli staří okolo čtyřiceti let, jeden z nich toho druhého bodnul nožem. „Údajně u toho mělo být i nějaké dítě,“ řekl zdroj a doplnil, že slyšel, že útočník po svém činu z bytu utekl. „Možná proto byl na místě i psovod se psem,“ dodal zdroj.

Informaci o násilném trestném činu Deníku potvrdila krajská policejní mluvčí Pavla Jiroušková. „Krajští kriminalisté prověřují od úterních večerních hodin okolnosti závažného násilného trestného činu, při kterém došlo k úmrtí osoby v Novém Jičíně. V této souvislosti policisté zadrželi jednu osobu. Kriminalisté provedli ohledání a potřebnou dokumentaci místa činu a zajistili stopy, které budou vyhodnocovat. Příčinu úmrtí určí až nařízená soudní pitva. Nyní kriminalisté činí další procesní úkony. Jakmile to okolnosti dovolí, zveřejníme více informací,“ sdělila policejní mluvčí Deníku.