Na dnešek (úterý 23. října) už meteorologové předpovídají zataženo, ojediněle déšť, v průběhu dopoledne místy oblačno až zataženo. Odpoledne má pršet na většině území České republiky a bude i foukat.

Od úterní 15. hodiny navíc až do středečního odpoledne platí výstraha meteorologů na silný severozápadní vítr.

„Očekáváme, že nejsilnější bude v nočních hodinách z úterý na středu a v průběhu středy bude zvolna slábnout. V nižších polohách dosáhne průměrná rychlost větru 8 až 13 m/s a nárazy 15 až 20 m/s, ojediněle až 25 m/s (což je rychlost 90 kilometrů/hodinu). Na horách na severu a severozápadě očekáváme nárazy větru až 30 m/s (110 kilometrů/hodinu),“ upozorňuje na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

Sběrný dvůr. Ilustrační foto.
Od 1. listopadu budou sběrné dvory OZO zavírat dříve

Ve středu bude obloha zatažená, místy bude pršet a v polohách nad 700 metrů nad mořem mohou být přeháňky sněhové. Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, později až zataženo a od západu na většině území občasný déšť. Nejvyšší denní teploty se mohou dostat až na 11 °Celsia.

Víkend (27. a 28. října) by měl být oblačný až zatažený, teploty ale budou relativně vysoké (od 12 až do 17 °Celsia).
V neděli 28. října také končí letní čas, ve 3 hodiny ráno si tak ručičky přetočíme o hodinu zpátky (na 2 hodiny).
Pro školáky jedna příznivá zpráva, po svátečním víkendu nebudou muset do školy, ale v pondělí 29. a v úterý 30. října budou mít podzimní prázdniny.

Ilustrační foto.
Kupujete topivo na zimu? Nenechte se napálit
ZŠ Jugoslávská v Ostravě. Ilustrační foto.
ZŠ Jugoslávská: děti se bojí, rodiče zlobí, ředitel uklidňuje