Takzvaný Trial park má být novým místem k odpočinku i sportovnímu vyžití v Hošťálkovicích. Počítá s vytvořením umělých terénních nerovností a vznikem lezecké stěny, dráhy pro cyklisty a bruslaře, odpočinkovými zónami nebo třeba mostky s výhledem na dráhu. Toto vše už měli místní využívat. Místo toho firma v podstatě jen provedla skrývku ornice.

Starosta Jiří Jureček proto hovoří o šlápnutí vedle a odstoupení od smlouvy. „Nyní už tři čtvrtě roku přešlapujeme na místě. Zhotovitel se ohání tím, že bylo deštivo. Ano, v květnu, ale zakázku získal už v červnu minulého roku s tím, že do podzimu téhož roku měla být hotová,“ říká starosta Jureček.

Vizualizace, jak by měl vypadat nový Trial park pod hošťálkovickou rozhlednou:

Vizualizace, jak by měl vypadat nový Trial park pod hošťálkovickou rozhlednou.Zdroj: ÚMOb Hošťálkovice

Rozhledna:

Rozhledna v Hošťálkovicích, červenec 2018. Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň

Hošťálkovice loni přistoupily na dodatek smlouvy a dokončení díla do 31. května letošního roku. I tento termín ale vypršel, a po sportovně-relaxační zóně zatím nemůže být řeč. „Práce jsou sotva v jedné třetině. My jsme mezitím otevřeli zrekonstruovanou hasičárnu, kterou jsme stavěli ve stejném časovém období,“ štve Jurečka.

BEZ KOMENTÁŘE

Zakázku pro Hošťálkovice měla provést společnost Future House, kterou Ostravský týdeník kontaktoval. „Nebudu se k věci vyjadřovat, protože je stále v jednání. Děkuji, na shledanou,“ vzkázal telefonicky jednatel společnosti, aniž by se představil.

Vizualizace projektu tramvajové dopravy v Karviné.
Tramvají z Ostravy do Karviné. Kraj chce spojit města kolejemi

„Patrně nemají lidi, je to prázdná skořápka, na vše mají subdodávky,“ vypozoroval Jureček. Radnice na konci května přizvala soudního znalce, aby vyčíslil, kolik práce bylo odvedeno. „Částka, kterou jsme už firmě zaplatili, postupu prací podle nás neodpovídá,“ říká starosta, podle něhož dojde k výpovědi smlouvy a vypsání nového výběrového řízení. V ideálním případě by Trial park mohla nová firma postavit ještě letos, v Hošťálkovicích jsou ale připraveni i na jarní variantu.

Nové parkoviště u hřbitova
Tento týden se v Hošťálkovicích u hřbitova v ulici Výhledy začalo stavět nové parkoviště s kapacitou pro deset automobilů, které zlepší statickou dopravu v obci. Práce by měly skončit do 31. července.