V prvním případě došlo k velmi prudkému pádu na sjezdové trati. 

„Starší muž spadl s takovou prudkostí, že ačkoliv měl bezpečnostní přilbu, došlo k úrazu hlavy. Sama přilba byla po nárazu velmi poškozena. Ihned jsem jeho stav proto konzultovali s dispečinkem linky 155 Moravskoslezského kraje a požádali o pomoc vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy,“ popsal nehodu náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica.

Během krátké doby pak došlo na jiné z beskydských sjezdovek k úrazu asi desetiletého chlapce.

„I v jeho případě k nám zamířil vrtulník z Ostravy a vzhledem k poloze na rozhraní krajů i sanitní vůz Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Chlapec utrpěl kromě dalších poranění i vážný úraz dolní končetiny,“ uvedl náčelník Pavlica a dodal, že v tu samou chvíli jiní členové HS museli řešit další těžký úraz jiného lyžaře.

„Všechny případy během jediné hodiny jsme zvládli kvůli perfektní spolupráci se záchrannými službami obou krajů, pozemními posádkami sanitek i posádkou LZS a všem za to velice děkuji. Došlo k nim především proto, že v dopoledních hodinách je povrch sjezdových tratích po nočních mrazech silně zledovatělý,“ doplnil Radim Pavlica. Dodal, že lyžaři a snowboardisté si musí dát pozor i v odpoledních hodinách, kdy vlivem vyšších teplot sníh naopak povolí a je mokrý a těžký.

Zákrok zásahové jednotky v centru Havířova.
Akční scéna v centru Havířova. Zásahovka vytáhla z auta dva podezřelé