Změny zahrnují například výstavbu čtyř nových sezonních WC, která hosté v loňském výzkumu často postrádali, rozšíření kuchyňky nebo novou infrastrukturu pro obytné vozy a přívěsy. S ohledem na vzrůstající zájem o využití služeb kempu a na každoroční rostoucí počet hostů bylo podle pracovníků kempu také nutné nabídnout alternativu v podobě umyvadlového žlabu.

„Výhodou je zavedení teplé vody ve žlabu, pokryjeme takto například exponované ranní hodiny v kempu, kdy se hosté věnují osobní ranní hygieně ve větším počtu a najednou. Umístěním žlabu získáme dále tolik potřebný prostor na nabrání pitné vody pro další použití u stanů či karavanů,“ uvedla Veronika Pauliak z městské společnosti Sportplex, která autokemp provozuje.

Došlo i k reorganizaci karavanového stání. „Díky změně v umístění karavanů nabízíme nová karavanová stání pro ZTP a přidali jsme místa pro stany s přípojkou elektrické energie,“ doplnila Veronika Pauliak. Centrální místo nabídne karavanistům potřebné zázemí jako výpust odpadní vody, likvidaci chemického WC a pitnou vodu.

Na investice se kempu podařilo sehnat i třísettisícovou dotaci z kraje. Hosté v kempu můžou počítat i se stabilní Wi-Fi sítí.

V letošním roce můžou zájemci poprvé provést rezervaci karavanového nebo stanového stání, a to přes e-mail. Autokemp přivítá první letošní návštěvníky příští týden v pátek. Za jeden den v kempu zaplatí lidé nad 15 let 70 korun, stejná částka se pak platí za středně velký stan. Umístění obytného automobilu vyjde na 115 korun za den.

Květinová výzdoba.
Květinová výzdoba rozzáří i Frýdek-Místek