Událost se stala 11. listopadu 2020 v Ostravě Vítkovicích poblíž ulice Jugoslavská.

"Každá věc někomu patří, proto žádáme veřejnost o pomoc při navrácení nálezu do správných rukou. Někdo našel větší obnos peněz, který nevrátil," upozornila mluvčí ostravské policie Eva Michalíková s tím, že policisté z obvodního oddělení Vítkovice vše vyšetřují.

Ilustrační foto.
Policistovi ze zásahové jednotky ve Frýdku-Místku hrozí vězení. Kvůli zakázkám

"Povedly se zajistit také stopy a kamerové záznamy, které nyní vyhodnocují. Přesto se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc. Jednou z možných variant může být zkratovité jednání, proto nálezce může mít strach peníze odevzdat," uvedla mluvčí.

Peníze, které nedopatřením poškozená žena vyklepala s povlečením, při pádu z plastového obalu vypadly a volně padaly na zem.

"Lidé z blízkého okolí a zejména z domu, kde bydlela poškozená, je měli začít sbírat. Proto žádáme nálezce, aby peníze vrátili na policejní oddělení v Ostravě-Vítkovicích, případně zavolali na linku 158," doplnila později Eva Michalíková.

Policie žádá i svědky, aby se v případě jakýchkoliv postřehů v souvislosti s touto událostí obrátili na linku 158, případně na telefonní číslo 974 728 201 nebo na nejbližší policejní služebnu.

Tři muži riskovali život, cestovali na podvozku zahraničního návěsu.
Video: Migranti se vezli v podvozku kamionu. Policie je chytla na D1 na Vysočině