K tragédii došlo na autobusové zastávce v Těrlicku-Hradišti v místní části Kaménka, mladíci byli údajně z Českého Těšína.

Oslava se konala v noci ze soboty na neděli, mladíci pak společně ráno odcházeli na autobus do Českého Těšína. Po cestě mezi nimi zřejmě došlo ke sporu, který vyvrcholil tím, že mladší z nich vytáhl střelnou zbraň a začal střílet.

Dvaadvacetiletý mladík pak zraněním podlehl. „Střelec měl vystřelit třikrát a mladíkovi měl zasáhnout plíce. Ano, stalo se to na zastávce,“ řekli Deníku v pondělí místní lidé.

"V neděli v 6.40 hodin jsme byli voláni k zásahu v Těrlicku. Na místo vyjela zdravotnická posádka z Českého Těšína a lékařská posádka z Havířova. Na místě zjistili muže bez známek života. Okamžitě byla zahájena resuscitace, která však byla ukončena s konstatováním úmrtí," řekl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

"Moravskoslezští policisté činí úkony trestního řízení ve věci trestného činu těžké ublížení na zdraví. Ke skutku došlo v neděli v obci Těrlicko v okrese Karviná. Střelnému zranění, které měla způsobit osoba mladistvá, podlehl mladý muž. Vzhledem k okolnostem a zejména věku pachatele nelze v této chvíli sdělit k věci bližší informace," sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

V úterý byly informace doplněny. 

"Kriminalisté obvinili mladistvého ze spáchání provinění těžké ublížení na zdraví. Ve vyšetřování skutku nadále pokračují. Platná zůstává informace, že s ohledem na okolnosti, ale především věk pachatele, nelze k případu poskytnout konkrétnější informace," doplnila mluvčí Štětínská.  

Poslední prohlídka dolu Lazy před uzavřením pro novináře, 18. listopadu 2019 v Ostravě.
Těžba v Dole Lazy po 130 letech končí. Podívejte se, takto to vypadá v podzemí
Báňští záchranáři. Ilustrační snímek.
Hornická záchranka má nového šéfa