Zatím neznámý pachatel vlezl v noci na pondělí do kravína v areálu bývalého statku ve Skřipově a zde ze dvou odstavených traktorů vyčerpal 50 litrů nafty. „Na sousední budově bývalé práškárny rozbil boční eternitovou stěnu a otvorem vnikl dovnitř.

Zde pak z nádrží traktoru a nakladače vyčerpal dalších sto sedmdesát litrů nafty,“ doplnil výčet ukradeného policejní mluvčí René Černohorský, který dodal, že celkem tak získal pohonné hmoty v hodnotě 4 400 korun.

Během šetření případu byl nasazen policisty také služební pes Izar, který od zadních vrat práškárny podél oplocení stopoval zloděje směrem k obci Hrabství, kde stopa na polní cestě skončila. Zde byly v bahně nalezeny otisky pneumatik neznámého auta, do kterého nejspíše pachatel odcizenou naftu naložil.

Policie žádá širokou veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli uvedeného trestného činu nebo o informace k výskytu podezřele se chovajícího vozidla v okolí areálu. Jakékoliv poznatky, které by vedly k zjištění pachatele nebo registrační značky automobilu, je možné zavolat na bezplatnou linku tísňového volání PČR 158.