Případ fyzického napadení v areálu nádraží je objasněn

Opava Začátkem tohoto týdne došlo v areálu železniční stanice v Anenské ulici Opavě k případu napadení, který od té doby vyšetřovali opavští policisté.

Třiačtyřicetiletý Opavan ležel a spal v jednom z volně přístupných objektů, jež se na nádraží nacházejí, když k němu přišel jiný muž.

„Bezdůvodně udeřil spícího muže několikrát pěstí do obličeje a způsobil mu zranění lehčího charakteru s nutností jednorázového lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici s dobou léčení jednoho týdne. Následným prověřováním byl jako pachatel ustanoven devětačtyřicetiletý muž z Opavy, kterému policisté v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ popisoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Kdo vykradl obchod v Bělé?

Pohled na rozbité dveře a prázdné stojany či regály čekal ve čtvrtek 15. března na zaměstnance obchodu s potravinami v Bělé. V noci ze 14. na 15. března se totiž stal objekt terčem zloděje.

„Pachatel se dostal do prodejny po rozbití skleněných výplní dveří. Odcizil množství různých druhů cukrovinek, cigaret a tabákových výrobků. Poškozenému obchodnímu družstvu vznikla škoda na majetku ve výši nejméně sedmi tisíc korun,“ uvedl tiskový mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Případem se zabývají policisté z Kravař.

Informace, které by je přivedly na stopu po zloději nebo k nálezu ukradených věcí, jim lze telefonovat na číslo 974 737 721, případně je možno využít i linku 158.

Kdo propíchl pneumatiku?

Opavští strážníci před několika dny museli vyjíždět do ulice Pekařská. Na operační středisko Městské policie Opava totiž volal třiatřicetiletý muž, který si stěžoval, že jistý mladík mu propíchl zadní pneumatiku jeho vozu, které měl zaparkováno před domem.

Když strážci zákona dorazili k oznamovateli, pokoušel se jim své podezření vysvětlit a obhájit.

„Vyslaná hlídka zjistila, že poškozený předchozího dne prodal neznámému muži prostřednictvím mobilní aplikace malé reprobedny za částku 100 korun. Kupující ho druhého dne kontaktoval s tím, že reprobedny moc kvalitně nehrají, a proto je chce vrátit. Bohužel přes den neměl čas s dotyčným komunikovat a dohodnout se. V čase 19.30 z balkonu svého bytu zpozoroval osobu pohybující se na bicyklu kolem jeho vozidla, v níž rozpoznal mladíka, jemuž reprobedny prodal,“ popisovala tisková mluvčí opavských strážníků Petra Wittek Stonišová.

Když přišel ke svému vozu, zjistil, že jedna z pneumatik je prázdná a propíchnutá. Dotyčný sdělil své podezření na muže, který od něj koupil reprobedny. Podle popisu mělo jít o Poláka měřícího asi 180 centimetrů s krátce střiženými blond vlasy, jemuž v levé části dutiny ústní chyběl chrup. Okolo vozidla se měl pohybovat na žlutém kole.

„Celým případem se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ dodala mluvčí.

K dopravní nehodě došlo v křižovatce ulic Na Rybníčku a Lidické.
Při dopravní nehodě byl vážně zraněn senior. Pomozte ji objasnit!
Hromadná nehoda na dálnici D1 v úseku mezi Butovicemi a Hladkými Životicemi na Novojičínsku.
Hromadná nehoda zkomplikovala v pondělí ráno dopravu na dálnici