"Poslední krádež měla provést na začátku ledna tohoto roku. Obviněná žena si měla ve všech případech vždy vyhlédnout starší dámy, které měly své kabelky umístěny ve vozíku, nebo je měly na nich zavěšeny," uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková. 

V pátek ráno došlo na dálnici D1 na 338. kilometru ve směru na Olomouc a dále na Brno, v katastru Velkých Albrechtic, k dopravní nehodě polského kamionu Scania. Dálnice byla uzavřená, provoz se znovu podařilo obnovit po 13. hodině. 
VIDEO: Nehoda polského kamionu na dálnici D1 u Velkých Albrechtic

Žena následně vyčkala na moment, kdy se poškozené ženy od vozíku odvrátily, aby si mohly vybrat zboží a v tuto nestřeženou chvíli jim měla kabelky nepozorovaně odcizit. Následně i s lupem z prodejny odešla.

Záběr z videa FNO.
VIDEO: Nemocnice v Ostravě zveřejnila záběry z porodu trojčat

"Z kabelek si měla ponechat finanční hotovost, v jednom případě také zlaté šperky a platební karty. Za pomocí platebních karet se jí díky přiloženým pin kódům, které nalezla v odcizených kabelkách, podařilo vybrat několik tisíc korun. Celkem měla svými krádežemi způsobit škodu za více jak sedmdesát tisíc korun," říká dále mluvčí policie s tím, že obviněné ženě v tomto případě hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

NAKUPUJTE, ALE BUĎTE POZORNÍ

"S ohledem k této události bychom chtěli opětovně veřejnost upozornit, aby dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci. Kabelky a tašky, aby nenechávali bez dozoru, byť je mají ve svých nákupních košících stále při sobě. Stačí chvíle nepozornosti a mohou se stát obětí krádeže," dodává policejní mluvčí. 

Obžalované (na snímku s obhájcem) hrozí až dvanáct let vězení.
Soud řeší prodej léků na hubnutí. Lékárnici z Opavska hrozí až 12 let vězení