Oznámení o napadení v autobusu obdrželi policisté ve čtvrtek 14. května pár minut po 13. hodině. V Ostravě – Hrabůvce v ulici Místecká, na autobusové zastávce „Benzina“, ve směru Hrabová cestující zaútočil na řidiče. 

Ilustrační foto.
Seniorka v Havířově přišla o tisíce při krádeži kabelky, policie zveřejnila fota

"Řidič incident avizoval tísňovým tlačítkem, nato agresor z autobusu odešel. Nikdo nebyl zraněn, nicméně u řidiče agresivní muž svým chováním vzbudil důvodnou obavu o život a zdraví," popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Podle získaného popisu se mělo jednat o muže, který je vysoký přibližně 175 cm, silnější postavy, ve věku asi 45 let. Muž je bílé pleti, vlasy měl mít vlnité, prošedivělé. Na sobě měl tmavé oblečení.

Muž se vloupal do sedmi sklepů a koláren. Dovnitř se dostával po vypáčení dveří, dokázal se protáhnout i otvorem kolem potrubí.
Policista v Ostravě zadržel ve sklepě zloděje kol, muže prozradil jeho zápach

V daném autobusu MHD cestovalo větší množství lidí. Policisté žádají svědky napadení, zejména cestující, aby se neprodleně přihlásili policii. "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Skutek šetří policisté Obvodní oddělení Ostrava Hrabůvka, Dr. Martínka 1408/14, telefon 974 725 791, 974 728 401. Bezplatná linka 158 je k dispozici nepřetržitě," dodává policejní mluvčí. 

Panda červená s kvetoucími rododendrony
VIDEO: Zoo Ostrava láká na kvetoucí rododendrony i sobotní rodinný den
Důl Darkov v Karviné.
Jedenáct zaměstnanců Dolu Darkov v Karviné má koronavirus, nakažených přibylo