Podezřelým je jednadvacetiletý muž z Havířova, jenž na konci října 2008 odjel z benzinky na Opavsku a na Novojičínsku bez zaplacení.

Podrobnosti případu sdělil Zbyněk Tomšík, okresní policejní mluvčí: „Podezřelý mladík měl s vozidlem Škoda Superb v obci Březová, okres Opava, na benzinové čerpací stanici natankovat do připravených plastových barelů přes sto šedesát čtyři litrů motorové nafty a z místa bez zaplacení ujet.

Škoda tehdy činila téměř pět tisíckorun.“ Výtečníkovi bylo takové množství pohonných hmot zřejmě málo, proto se vydal téhož dne do dvacet kilometrů vzdálených Oder. Na zdejší čerpací stanici do přichystaných barelů natankoval dalších sto třicet litrů nafty a k placení více než čtyř tisíc korun se opět neměl.

„Celková škoda krádeže motorové nafty přesáhla částku devět tisíc korun,“ uvedlTomšík. Nakonec se však podezřelý z lupu příliš dlouho neradoval. Ve Fulneku totiž v ten samý den způsobil dopravní nehodu a z místa kolize utekl. Havarované vozidlo, kradenou naftu i další věci policisté zajistili.

Ti také později zjistili, že mladík řídil vozidlo i přesto, že mu byl Okresním soudem v Ostravě uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu jednoho roku.

„Trest mu měl vypršet na konci letošního září,“ podotkl policejní mluvčí. Strážci zákona měli proti muži z Havířova dost důkazů a ten se nakonec pod jejich tíhou přiznal.

„Pachatele policisté stíhají na svobodě. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal na závěr Zbyněk Tomšík.